Als u een taalreis boekt, zijn in principe twee verzekeringen relevant: de Reis-, Bagage- en Ongevallenverzekering en de Annuleringsverzekering.

Naast deze verzekeringen is het verstandig om ook thuis, in Nederland, uw verzekeringen in orde te hebben. Heeft u een huis? Dan is het goed om de inboedel- en opstalverzekeringen goed in orde te hebben. Want ook wanneer u niet thuis bent kunt u veel risico lopen. Brand en diefstal kan altijd voorkomen, ook wanneer u niet thuis bent. Inbrekers hebben geen vakantie en zeker niet wanneer u dat heeft. Door de juiste inboedel- en opstalverzekering af te sluiten hoeft u niet met onnodig veel kosten te zitten bij bijvoorbeeld diefstal en brand. U kunt pas met een gerust hart naar het buitenland, als thuis alles goed geregeld is.

Heeft u al een opstalverzekering?

Een opstalverzekering verzekerd alles dat vast zit aan uw huis. Met deze verzekering zijn schades veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, diefstal verzekerd. De kosten van de schades zijn dan voor de verzekeringsmaatschappij. Omdat deze schades er hoog op kunnen lopen is het voor iedere wooneigenaar aangeraden om een opstalverzekering af te sluiten.

Vergelijken

Als u een opstalverzekering wilt afsluiten kunt u dat gemakkelijk zelf doen. U krijgt dan binnen enkele minuten de vergelijking tussen tientallen verzekeringen. Het is een gemakkelijke en snelle oplossing, nog voordat uw op taalreis gaat. Wees op tijd met het aanvragen van de verzekering. U kunt zelf de data vergelijken op verschillende website.