Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die je beschermt tegen de aansprakelijkheid. Als jij een ongelukje veroorzaakt bij iets of iemand kan je hier aansprakelijk voor gesteld worden. Als dat het geval is kan je deze kosten verhalen bij de aansprakelijkheidsverzekering. Je hoeft dan dus niet zelf op te draaien voor de kosten. In ruil hiervoor betaal je een maandelijkse premie.

Moet ik een aansprakelijkheidsverzekering hebben?

De aansprakelijkheidsverzekering is zeker handig om te hebben. Het is echter niet verplicht. De aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die een groot deel van Nederland heeft. Het kan zeker in uw voordeel zijn, wanneer je schade veroorzaakt. Want vooral bij Letselschades kunnen de kosten zeer hoog oplopen.

Verschil met WA-verzekering

De aansprakelijkheidsverzekering en WA-verzekering zijn twee verschillende verzekeringen. Het zijn allebei aansprakelijkheidsverzekeringen. Het grootste verschil tussen de twee verzekeringen is dat de WA verzekering schades vergoedt die veroorzaakt zijn met een voertuig. Bij de aansprakelijkheidsverzekering is de schade door jouzelf veroorzaakt. Een ander verschil is dat de WA-verzekering wel verplicht is (als je een voertuig hebt) en de aansprakelijkheidsverzekering niet.

Wat dekt de WA verzekering?

De WA-verzekering is dus een verzekering voor de aansprakelijkheid. Met de auto kunnen er situaties ontstaan waarbij er schade wordt veroorzaakt bij een auto van de ander bijvoorbeeld. Met de WA worden de kosten van de ander vergoedt, maar de schades van je eigen auto niet. Als je een WA plus verzekering afsluit ben je hier wel voor verzekerd. Dus, zowel de schades van de ander en jezelf worden vergoed. De maximale verzekering is de WA all casco. Alle schades worden verzekerd, tenzij er sprake is van opzet.

Het kiezen van de juiste verzekering

Het is soms best moeilijk om een verzekeringsaanbieder te kiezen, omdat er veel zijn. Je kunt de WA-verzekering en Aansprakelijkheidverzekering Vergelijken Via deze website. Binnen enkele minuten krijgt een een overzicht van de verzekeringen die het best bij jouw situatie past. Op de website vind je ook meer informatie over de verzekeringen.